ZACHTE BOUWERS JAARTRAJECT

‘Je moest eens weten’ - dat is wat je denkt als mensen zeggen dat jij het als ondernemer helemaal voor elkaar hebt. Want: je hebt een mooi aanbod, je bent zichtbaar op socials, je bent succesvol en je omzet groeit ook.


Ondertussen werk je je scheel. Waar je vroeger zin in vakantie had denk je nu: ‘Sjit, dan kan ik niet werken, ik moet werken, ik kan niet weg, het moet doorgaan!’

Het ondernemerschap blijkt stiekem niet zo veel vrijheid te geven als je dacht. Steeds weer denk je: ‘Als dit… (nieuw product, meer verdienen, nieuwe actie) dán komt het goed, dán heb ik het voor elkaar, dán zijn de zorgen over en dán ga ik minder hard werken.’

Het lijkt soms alsof ondernemers die succesvol zijn en tegelijkertijd ook echt vrije tijd hebben gewoon geluk hebben. Dat is niet zo.

Natuurlijk zijn er ondernemers die vrij baan hadden omdat ze al ruim bij kas zaten, opgegroeid in een rijk milieu. Toch zijn er ook ontelbare voorbeelden van ondernemers die gestart zijn met niets. En dat is geen kwestie van geluk.

Het meest fantastische van ondernemerschap is dat het in grote mate maakbaar is. Je hebt bizar veel invloed op je eigen bedrijf. Je moet alleen weten aan welke knoppen je moet draaien, waar je de focus op moet hebben en wat dus echt belangrijk is. 

 

ONDERNEMERSCHAP IS ÉÉN GROOT AVONTUUR

Ondernemerschap is samen met het ouderschap het grootste ontwikkelingstraject dat bestaat. Ben je met beide bezig, dan ontwikkel je je dus suf. Of niet. Je kunt ook de keuze maken te doen wat vertrouwd voelt en zo steeds in hetzelfde rondje blijven draaien. Je kunt ervoor te kiezen het zelf uit te zoeken en alleen je eigen brein als input voor je bedrijf te gebruiken.


Waarschijnlijk geldt dat niet voor jou, anders was je niet hier. Je realiseert je dat iedere grote ondernemer hulp van buitenaf heeft en niet vertrouwt op alleen maar hun enkele, eigen hoofd. Misschien lees je graag boeken over ondernemerschap en volg je wel eens een challenge. Dan weet je hoe fijn het is om gevoed te worden met waardevolle inzichten. 

Inmiddels wéét je waarschijnlijk ook wel welke kant je op wilt, maar tijd hè? Als je maar tijd had... 

Ik ga je helpen je prioriteiten op orde te krijgen, rust te brengen in je bedrijf en te focussen op de goeie dingen. Waardoor jouw bedrijf eindelijk zo succesvol wordt als je in je dromen stiekem gehoopt had.

 

Het is tijd om het cirkeltje te doorbreken!

 
20200925-DSC_2092-bewerkt klein.jpg
 
20200925-DSC_1985 klein.jpg
 

INHOUD VAN DE TRAININGSMODULES

In het programma Zachte Bouwers zit alles wat je nodig hebt om je bedrijf gezond te maken: aan het einde weet je precies hoe je rust in je bedrijf creëert en de omzet omhoog krijgt.

MODULE 1: PRIO'S OP ORDE

25 prioriteiten is hetzelfde als géén prioriteiten hebben. Dat moet dus anders. Ik laat je zien waar je echte waarde toevoegt. En zo ontdek je precies wat er allemaal op je wat-niet-te-doen-lijst moet staan. Waardoor je ruimte hebt om taken op te pakken die je bedrijf écht laten groeien.

MODULE 2: OVERZICHT

We scheppen orde in de chaos. Alleen zo kun je bepalen waar je naartoe wilt. Wees gerust: je hoeft niet ineens 500 moeilijke getalletjes op te hoesten, maar we kijken welke paar er echt toe doen. Zonder overzicht geen grip. En grip wil je!

MODULE 3: EERST RUST

Pas als er rust is, komen de snode plannetjes. En als ondernemer is het essentieel om de snodeplannetjessmeder van het bedrijf te zijn. (Tenzij je uiteindelijk ook dat wil delegeren - dat kan).
Ik laat je zien hoe je rust vóór laat gaan.

MODULE 4: VERDIENMODEL ONDER DE LOEP

Je bent niet je bedrijf. Dat betekent ook dat je de vrijheid hebt om je aanbod te veranderen. Ik prikkel je met wat interessante opties.

MODULE 5: TEAM

We gaan kijken naar de verschillende rollen die je in je bedrijf nodig hebt en maken een plan waardoor je scherper kunt zien welke je wilt afstoten en welke niet. En je ziet wat er ontbreekt.

MODULE 6: LEIDERSCHAP

Een heldere visie en een goed plan geeft je team richting. Zo krijg je dus veel minder vragen. Jij zet de koers uit. En ik help je deze uit te zetten.

BONUS 1: SNELSTE WEG NAAR GROEI

Deze bonus is voor ondernemers die hun account willen laten groeien. Ik laat je zien hoe je dat op een effectieve manier doet.

BONUS 2: SAMENWERKEN

Met een team werken moet natuurlijk wel van toegevoegde waarde zijn. Als je team(pje) niet kan werken zonder jouw hulp, ben je nog niet verder. In deze module leer ik je hoe je ervoor zorgt dat het je vet veel tijd oplevert om samen te werken.

BONUS 3: AUTOMATISEER DE BOEL

Een heleboel hoeft niet door jou én niet door teamleden gedaan te worden. De techniek is met ons. Je krijgt opties aangereikt waar je zelf misschien niet aan gedacht had.

 

DIT KRIJG JE

in het traject

6 MODULES AAN TRAINING

In de uitgebreide training met videolessen en opdrachten neem ik je mee in een totaal andere manier van ondernemen dan je tot nu toe gedaan hebt. Stap voor stap werken we aan een stevig bedrijf. De training kun je in je eigen tempo volgen en je hebt een jaar lang toegang.

COACHINGSCALLS

Elke donderdag van 13 tot 14 uur is er een online cooachingscall. Daarin bespreek ik de highlights van de module van die week en is er volop ruimte voor vragen.

PRIVÉ COMMUNITY

In een besloten community op Facebook kun je al je vragen die je in dit traject waarbij je gebruik maakt van de kracht van de groep. En ik haal hier de vragen uit die ik beantwoord in de coachingscalls. En het hoeft niet; het traject is ook al heel waardevol als je niet meedoet in de Facebookgroep.

3 BONUSMODULES

In de bonusmodules vind je verdieping en extra's. Ze zijn extra en zorgen ervoor dat je je eigen waarde binnen je bedrijf verder opkrikt.

TRANSFORMERENDE MEDITATIE

Deze meditatie helpt je grootser te denken en te leven

 

VOOR DE VOLLEDIGHEID WAT CIJFERS:

Dit is wat ik opgebouwd heb als oprichter van Kiind magazine

6000+ TIJDSCHRIFT ABONNEES

1400+ LOPENDE ONLINE MEMBERSHIPS

150 GEZINNEN OP KAMPEERFESTIVAL (UITVERKOCHT)

300.000 BEREIKTE MENSEN IN 28 DAGEN OP FACEBOOK

20.000+ INSTAGRAMVOLGERS

200.000 PAGEVIEWS P.M. OP DE WEBSITE

3 BOEKEN UITGEGEVEN

1001 FOUTEN GEMAAKT!

14 VROUWEN IN INTENSIEVE TRAJECTEN BEGELEID

 

Je hebt wel allerlei knopjes aangezet in mijn hoofd. ;-) Ben lekker aan het brainstormen! Er is weer ruimte in mijn hoofd. Heel erg bedankt daarvoor!

Madelon

We hebben veel gehad aan onze sessie en er is nu een enorme transitie in gang gezet. Voelt heel goed en spannend.

Eva

Bizar om te bedenken wat er allemaal in die korte tijd al is gebeurd. We hebben zeker al een flink aantal knopen doorgehakt. En we hebben afgelopen week eindelijk een (vet goede) taakverdeling gemaakt.

Esther

 
IMG_9125_edited.jpg

WAT JE WILT WETEN

  • 8 weken begeleiding


  • belachelijk veel waarde


  • 6 modules aan kennis en ervaring


    Start eind maart


    Ter waarde van 5000 euro

    Nu 1997 euro


 
IMG_5352.PNG

OVER DE MODULES

Van hard naar slim werken

Je denkt misschien dat je eerst harder moet gaan werken om aan geld te komen. Maar harder werken is de oplossing niet. Als je je tijd besteedt aan taken die niet bijdragen aan de groei, dan kom je niet veel verder. Wanneer je als kapitein in de machinekamer staat, zie je niet dat het schip op een ijsschots stuit.

Ik laat je zien hoe je je tijd anders inzet, waardoor je de ruimte hebt om je bedrijf te ontwerpen, waardoor je kunt uitbesteden, waardoor je steeds meer en meer ruimte voelt om de ontwerper van je bedrijf te zijn en waardoor je veel en veel meer ruimte hebt om te genieten van je leven.

 

'Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg'

 
tijd-5.png

Waarschijnlijk wéét je wel wat je bedrijf zou laten groeien, maar heb je er gewoon geen tijd voor. 

Je hebt systemen nodig in je bedrijf, maar geen tijd om ze te maken.

Je hebt tijd nodig, maar geen geld om uit te besteden zodat je vrijgespeeld wordt.

En je hebt geld nodig, maar geen tijd en niet genoeg systemen om je inkomsten te maximaliseren.

Je denkt misschien dat je eerst harder moet gaan werken om aan geld te komen. Maar harder werken is de oplossing niet. Als je je tijd besteedt aan taken die niet bijdragen aan de groei, dan kom je niet veel verder. Wanneer je als kapitein in de machinekamer staat, zie je niet dat het schip op een ijsschots stuit.

Ik laat je zien hoe je je tijd anders inzet, waardoor je de ruimte hebt om je bedrijf te ontwerpen, waardoor je kunt uitbesteden, waardoor je geld hebt voor meer wellness én waardoor je steeds meer en meer ruimte voelt om de ontwerper van je bedrijf te zijn. 

Hoe meer je je als ondernemer gedraagt als de ontwerper van je bedrijf, hoe gezonder het kan worden. Jij bent degene die het overziet, bijschaaft, kansen van verre ruikt én deze snel kan pakken. 

 

We stonden op het punt om met ons skincare merk naar het buitenland te gaan, dan zouden we naast Nederland online en offline ook een grote afzetmarkt hebben. In het buitenland We hadden grootse plannen en zouden naar een grote buitenlandse beurs gaan en toen ineens….raakte de wereld in de ban van Corona. Het buitenland ging niet door, winkels moesten dicht en in plaats van uit te breiden trok ik juist alle werkzaamheden weer naar me toe. Ik zorgde dat ik al onze kosten zo laag mogelijk hield. 


Ik schreef me in voor cursussen zodat ik nog meer zelf kon doen in plaats van dure bedrijven en freelancers in te huren. Gelukkig konden wij met onze online shop door blijven verkopen, maar dit was maar een deel van onze normale omzet.  Zelf werd ik steeds drukker en was ik steeds meer het overzicht kwijt. Ik was aan het overleven, zorgde dat we door konden draaien maar dit was geen duurzame strategie, hier moest wat aan veranderen. Precies een jaar later kwam Zachte Bouwers op mijn pad, wilde ik wel investeren in een businesscoach of wilde ik juist weer een marketing of photoshop cursus of opleiding doen zodat ik nog meer zelf kon?


Ik besloot dat het tijd was om het roer om te gooien en samen met Sandii aan de slag te gaan met mezelf en mijn bedrijf en zo, op een duurzame manier, te groeien en bloeien. Zo begon mijn avontuur met Sandii en de andere geweldige ondernemers in ons Zachte Bouwers traject.


Ik leerde weer te aarden, te voelen waar mijn hart sneller van ging kloppen, te schrijven over mijn passie(s) en ik leerde hoe ik mijn mooie bedrijf kon laten groeien en bloeien zonder de hele tijd achter mezelf aan te rennen. Ik zag het grotere plaatje en kreeg weer die tinteling en excitement als ik over mijn bedrijf en plannen praatte. 


In mijn introductiegesprek met Sandii vertelde ik haar dat ik het liefste wilde dat ik mijn merk kon laten groeien en tegelijkertijd elke dag vanaf 15u vrij was om mijn zoontje (4jaar) uit school te halen en echt met hem te zijn. Dit was een droom die ik eigenlijk nooit uit durfde te spreken want ondernemers werken toch 24/7? Dat hoort toch zo? Je moet toch heel veel, en hard, werken om succesvol te zijn? Gelukkig weet en voel ik nu dat de antwoorden op deze vragen nee zijn, het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit van je tijd.


Instappen in het traject Zachte Bouwers was 1 van mijn beste beslissingen, het was echt een feestje en een openbaring, het was als thuiskomen. Je leert in het traject tijdens elke module zoveel waardevolle dingen die direct toepasbaar zijn op je bedrijf en dagelijks leven. Dit ondersteunt met de coachingcalls zijn ideaal. Sandii legt dingen heel fijn uit op haar eigen Sandii manier waardoor het ook echt blijft hangen.

 Ik heb altijd gedacht dat ik goed pastte in de harde zakenwereld, maar juist de zachtere manier van zakendoen, luisteren naar je gevoel en je lijf en vooral slim en efficiënt ondernemen passen veel beter bij mij.  Ik geniet van zakelijke plannen smeden en uitvoeren, maar ik geniet nog meer van tijd met mijn zoontje doorbrengen en sporten, en dit kan ook gewoon allemaal naast elkaar zonder schuldgevoel maar met juist extra energie en efficiëntie.


Terugkijkend op het traject heeft het mijn denken echt verandert en me vooral zekerder gemaakt over mijn eigen gevoel, krachten en keuzes. Ik zie het totaalplaatje van waar ik heen wil met mijn bedrijf en met mezelf. Tijdens het traject, en ook nu nog, voelde ik me echt gedragen door Sandii en de andere onderneemsters, er is zoveel gedeeld, en we zijn allemaal zoveel gegroeid. Echt heel bijzonder om mee te maken. Gun jezelf dit alsjeblieft ook, je zult jezelf zo dankbaar zijn.

Leslie

 

'JE MOEST EENS WETEN'

- dat is wat je denkt als mensen zeggen dat jij het als ondernemer helemaal voor elkaar hebt. Wan je bent succesvol in wat je doet en je bedrijf groeit.


Ondertussen werk je je scheel. Waar je vroeger zin in vakantie had denk je nu: ‘Sjit, dan kan ik niet werken, ik moet werken, ik kan niet weg, het moet doorgaan!’

Het ondernemerschap blijkt stiekem niet zo veel vrijheid te geven als je dacht. Steeds weer denk je: ‘Als dit… (nieuw product, nieuw project) dán komt het goed, dán heb ik het voor elkaar, dán ga ik minder hard werken.’

Het lijkt soms alsof ondernemers die succesvol zijn en tegelijkertijd ook echt vrije tijd hebben gewoon geluk hebben. Dat is niet zo.

Het meest fantastische van ondernemerschap is dat het in grote mate maakbaar is. Je hebt bizar veel invloed op je eigen bedrijf.


Maar voelt het wel belangrijk om het anders te doen?