top of page
20200925-DSC_1945-bewerkt klein_edited_edited.jpg
Over Sandii: Afbeelding

9 VAN MIJN GEHEIMPJES VERKLAPT

IK WOON ONDER EEN DEKENTJE

Op de bank.

GROEIEN MAAKT ME HONGERIG

Elke keer dat ik iets nieuws over mezelf ontdek, wil ik me nóg verder ontwikkelen.

IK DACHT HEEL LANG DAT IK NERGENS GOED IN WAS

Blijk ik het leven toch te rocken.

HET LIEFST ZOU IK THUISONDERWIJS GEVEN

Vooral in theorie.

JE MAAKT ME NIET BLIJ MET BLOEMEN

Dode sprieten, nee bedankt.

LATER KOOP IK EEN BOERDERIJ

Op de Amsterdamse grachten, denk ik.

IK SNOEP NIET

Behalve drop. En soms allerlei andere ongezonde dingen.

IK BEN GEORGANISEERDER DAN KOEL IS

Zo neem ik altijd mijn eigen thee én thermosfles mee naar een hotel. Ik zou in staat zijn een vuilewaszakje mee te nemen, maar dat vergeet ik dan meestal toch.

OH TOCH ACHT

Dit waren de geheimen.

Over Sandii: Diensten
2PFTTUIg_edited.jpg

OVER MIJ

Mezelf voorstellen vind ik altijd wat ingewikkeld. Want hoe ik mezelf vandaag zou omschrijven, klopt misschien morgen niet meer. Dat komt omdat ik mezelf tegenwoordig gun om radicaal te mogen groeien. 

Ik vond leren lang stom. Sowieso tijdens mijn hele schooltijd en dat duurde tot een paar jaar geleden. Inmiddels is leren mijn brandstof - of althans, zo voelt het. Ik ga er lekker op en ik leer in gulzig grote stappen.

Ik leer van mijn kinderen, ik leer van het ondernemerschap en ik leer van mezelf. Want sommige dingen zitten gewoon ín je, maar je ontdekt ze pas als de onzin verdwijnt.

Wat je misschien wilt weten:

Ik ben mild maar eerlijk.
Ik ben grappig maar bloedserieus.
Ik ben wijs maar raar.
Ik ben lief maar stoer.

Ik ben verbindend maar wild.

Heb je daar wat aan? 

Over Sandii: Over

Waarom ik zo graag met ondernemers werk? Het zijn de enige mensen die zo gek zijn om te investeren (in zichzelf, middelen of tijd) voordat ze er iets aan verdienen. Bovendien heb je als ondernemer echt veel invloed op je leven. Ik laat je graag zien welke keuzes je daar nog in kunt maken. Wat er nog meer mogelijk is!

Over Sandii: Citaat
DSC_6201-bewerkt-2.jpg
Over Sandii: Afbeelding

Op Instagram:

Over Sandii: Tekst
Over Sandii: Instagram
DSC_6175-bewerkt_edited.jpg

IK WORD GEDREVEN DOOR WAT KLOPT

Daarom heb je me jarenlang kunnen horen over hechting, samen slapen en je baby bij je houden. Over je kind niet straffen. En over samenleven, in een groep: ‘op de camping voel ik dat het leven klópt’ schreef ik in mijn artikel ‘Waarom je op de camping gelukkig bent’. 

Het tegenovergestelde is altijd ook waar: ik houd namelijk van grapjes. En een grapje is iets waar iets niet aan klopt. Een verwarringzaaier.

Met humor schud ik op.

Ik verzet me tegen wat niet klopt:
Geïsoleerd opvoeden, zonder je mensen om je heen, gehaast leven (elke keer die race-en-sjeesstress op dinsdagavond), baby’s in een eigen kamer (ja sorry, ik zeg het maar). 

Ik zeg het met de grootste compassie.

Jarenlang heb ik je/mensen via Kiind helpen/ herinneren dat je wéét dat het niet klopt.

Leegheid, eenzaamheid, inslikken, verstoppen, doorzetten op wilskracht.

Hetzelfde heb ik in het ondernemerschap. Doe je waar je goed in bent? Tof hoor. Mensen zijn blij met je. En wie wil nou niet voelen dat een ander tevreden met je is? 

Als je gaat doen wat je écht te doen hebt, zullen anderen dan niet blij meer met je zijn? 

Er valt wat te verliezen.

Inderdaad. 

Maar ze verliezen al.

Jij brengt ons nu niet wat je de wereld te geven hebt. Leuk dat je iets goed kunt, maar we willen jouw uníeke pakketje.

Ik verzet me ertegen dat je niet doet wat klópt. 

Ik ga vernuftig te werk. 

Als je niet oplet breng ik je met iets raars uit je zorgvuldig opgebouwde balans.

Als je wankelt kun je voelen.

Dit is het moment voor stap twee.

Je kijkt me aan en ziet jezelf door mijn ogen. And you will like it. 

Ik wil je helpen herinneren dat je zelf weet wat klopt. 

Over Sandii: Welkom

‘HOE GAAT HET?’ BEANTWOORDEN MET ‘GOED, DRUK’: HERKENBAAR?

Ons hoofd is druk, ons lijf is druk (of staat onder spanning door al dat zittende werk), ons privéleven is druk, ons werk is druk.


Terwijl we gebouwd zijn op een werkweek van 4 uur (jagen, besjes plukken en eten bereiden). Af en toe een spurt te maken (voor een leeuw ofzo). En nooit die doorlopende uitputtingsslag die we de laatste honderd jaar hanteren. Met minder gedoe bij de was, maar veel meer gedoe op je scherm - altijd bij de hand.


We kunnen het best aan om hard te rennen (voor die leeuw, of voor je lancering), als we het vuur maar voelen. En dát vind ik misschien nog het ergste; dat we onze schaarse tijd steken in dingen die we niet eens willen doen.


Nou ben ik ondernemer en kijk vanuit de kansen die een ondernemer heeft; vrijheid, rijkdom - in alle opzichten, alleen nog maar doen wat voor je klopt. Alleen is dat vaak niet de realiteit.


Ik kan me nog levendig herinneren dat ik keihard werkte toen ik nieuwe ideeën in de wereld zette; boeken, festivals, een tijdschrift, online community, cursussen, een webshop. Maar dat klopte, ik deed waar mijn hart sneller van ging kloppen. En ik kan me ook levendig herinneren dat ik keihard werkte om dat in de lucht te houden. Dat klopte niet, want ik ben niet gemaakt om doorlopend dezelfde taken uit te voeren. Ik liep er keihard op leeg en raakte overspannen. Ik voelde me alleen en kon het niet meer dragen.


Inmiddels loopt alles als een machine; het tijdschrift wordt gemaakt als ik er niets aan doe, net als de community, socials en nieuwsbrieven. Spannend misschien, want jij wilt steeds iets nieuws kunnen doen, toch? Voor jou werkt het dan niet om met een team te werken, of wel? Maar juist de machine geeft je vrijheid. Stel dat alles wat je nu neergezet hebt zou draaien zonder jou, wat zou jij dan kunnen doen?


Ik runde tot eind 2022 twee bedrijven in 2 uur per week (een van de twee verkocht ik eind van dat jaar). En in de derde stop ik al mijn energie. Dat wil zeggen, mijn werkenergie. Het meeste is voor de mensen die ik het leukste vind; mijn gezin, vrienden, familie én mezelf. Maar die werkenergie voel ik stromen als ik mezelf de vrijheid geef te doen waar ik zin in heb. Klinkt vast heel blond-millenial-meisje-met-chai-latte, maar misschien heeft de wereld dat wel precies nodig.


Ik zie het zo: wij in het westen hebben alle kansen. Ik vind het aan ons om ze ook te pakken. Ik weet dat als jij mij volgt, je een visie voor de wereld hebt. Hoe beter het jou gaat, hoe meer er van die visie terecht kan komen. Omdat je ruimte in je hoofd en hart hebt om daar aandacht aan te geven. Omdat je de middelen hebt om er geld aan te geven. Omdat je de stem hebt om er geluid aan te geven.


Ik wil dat het jou onbegrensd goed gaat. En dat je daarbij in verbinding kunt blijven met wie er voor jou toe doen.

Over Sandii: Over mij
DSC_9784-bewerkt.jpg

IK BEN VASTBESLOTEN JE TE LATEN ZIEN DAT JE MEER MAG

Meer lachen

Meer spelen

Meer verbinding
Meer stilte

Meer wildheid
Meer genot
Meer rijkdom
Meer rust

Meer zachtheid

Over Sandii: Over
bottom of page